Utrechtse vmbo-leerlingen bij de tijd!

Foto: CC0-Public Domain

UTRECHT – In de RMC-regio Utrecht heeft 90% van alle vmbo-examenkandidaten zich vóór 1 april aangemeld voor een vervolgopleiding. Utrecht neemt hiermee landelijk gezien de koppositie in.

Bij een te late aanmelding weet een leerling soms voor de zomervakantie niet of hij of zij geplaatst kan worden bij een vervolgopleiding. Bij een tijdige aanmelding wordt de keuze bewuster gemaakt en is de kans op schooluitval kleiner. “Met de inspanningen van de scholen, de extra inzet op loopbaanoriëntatiebegeleiding heeft 90% van de leerlingen zich ruim op tijd aangemeld bij het mbo. Een bijzondere prestatie waar we als regio trots op mogen zijn”, aldus onderwijswethouder Jeroen Kreijkamp.

‘De Overstap”

In RMC-regio Utrecht werken het voortgezet onderwijs, mbo-instellingen en de regiogemeenten onder de naam ‘De Overstap’ nauw samen om de overstap van het voortgezet onderwijs naar het mbo succesvol te laten verlopen. De goede samenwerking en van de betrokken partijen in de RMC-regio Utrecht werpt haar vruchten af met een daling in het aantal voortijdig schoolverlaters. Met deze cijfers verwachten we dat de daling zich dit schooljaar zal voortzetten.

 

Cookieinstellingen