Alflen en Adriaanse nemen afscheid van FC Utrecht

Foto: FC Utrecht

B_-jD9RUYAA7d3u.jpg-largeUTRECHT – Nadat hij al eerder zijn twijfels had geuit over de huidige seizoensprestaties van FC Utrecht en zijn rol hierin, neemt trainer Rob Alflen, op eigen initiatief, aan het einde van het seizoen afscheid van de voetbalclub. Ook technisch adviseur Co Adriaanse vertrekt op eigen initiatief uit Utrecht.

“Voorafgaand aan dit seizoen hebben wij ons voor één seizoen verbonden aan Robby Alflen als hoofdcoach met Co Adriaanse als technisch adviseur naast hem”, aldus algemeen directeur Wilco van Schaik. “Deze keuze hebben we nu met elkaar geëvalueerd. We zijn tot het inzicht gekomen dat deze constructie voor de toekomst van FC Utrecht niet ideaal is.” Alflen volgde aan het begin van dit seizoen Jan Wouters op als trainer van Utrecht. Hij tekende een contract voor een jaar. Vanaf 2011 was hij al assistent-trainer in de Galgenwaard.

Evaluatiegesprek

Deze week gingen trainer/coach Robby Alflen en de clubleiding van FC Utrecht met elkaar in gesprek over de afgelopen periode en de toekomst. “Onder zijn leiding zijn we weer aanvallend gaan voetballen en zijn diverse jonge jongens doorgebroken en zichtbaar beter geworden. Het spelbeeld en de behaalde resultaten zijn echter onevenwichtig. Daarnaast hebben we over meer zaken gesproken met betrekking tot de toekomst. Hier verschillen we, zo blijkt na één jaar samenwerking, teveel van mening en visie.”

Diezelfde mening is Alflen toegedaan. “Ik heb altijd gezegd dat de enige basis om samen te werken, 100 procent vertrouwen is. We hebben naar elkaar uitgesproken hoe we dit seizoen hebben ervaren en hoe we over de toekomst denken. Plussen en minnen hebben we benoemd, en we zijn tot de conclusie gekomen dat de basis onvoldoende was om met elkaar door te gaan op de ingeslagen weg.”

Toegevoegde waarde

Co Adriaanse, die sinds dit seizoen als technisch adviseur aan FC Utrecht verbonden is, heeft de Raad van Commissarissen en directie van FC Utrecht te kennen gegeven aan het einde van het seizoen te gaan stoppen. “Ik ben samen met Robby gestart bij FC Utrecht en ben nauw betrokken geweest bij zijn functioneren”, aldus de scheidend adviseur. “Voor mij persoonlijk was de rol als adviseur een andere rol dan ik gewend was. Ik denk dat ik heb onderschat hoe minimaal mijn invloed is het op het eindresultaat, op het veld. Mijn opdracht is niet geslaagd, dus heb ik besloten niet verder te gaan.”

Van Schaik respecteert het besluit van Adriaanse. “Co heeft absoluut toegevoegde waarde in ons voetbalbedrijf. Hij heeft echter geconcludeerd dat hij dit jaar niet voldaan heeft aan zijn eigen norm. De afspraak was om na één jaar te evalueren. Dat is gebeurd. Co heeft op basis hiervan besloten de samenwerking na het seizoen te beëindigen. Co heeft dit jaar veel kennis met ons gedeeld waar we in de toekomst ons voordeel mee kunnen doen.”

 

 

Cookieinstellingen