Internationale literatuurfestival City2Cities in oude postkantoor Neude

Foto: WikiCommons

UTRECHT – Op vrijdag 15 en zaterdag 16 mei 2015 vindt de vijfde editie van het internationale literatuurfestival City2Cities plaats in het voormalige hoofdpostkantoor op de Neude in Utrecht.



Een definitieve bestemming is nog niet gevonden voor het oude postkantoor. Maar misschien wordt het internationale literatuurfestival, de eerste die in dit monumentale pand plaatsvindt, een voorproefje van wat komen gaat. Internationale schrijvers die onder de indrukwekkende bogen in de hal en in de kantoren, de kluisruimtes en langs de balustrades voordrachten, interviews en lezingen houden. Net als voorgaande jaren gaat ook deze editie van het City2Cities festival bijzondere aandacht uit naar de literatuur uit twee wereldsteden. Dit jaar is gekozen voor Krakau en Parijs.

 
Booker Prize

Op het programma staan onder andere de jonge schrijfster Eleanor Catton uit Nieuw-Zeeland en Michel Faber uit Schotland. Catton won in 2013 voor haar roman Al wat schittert (Anthos) de prestigieuze Man Booker Prize. Zij was toen 28 jaar oud en de jongste winnaar ooit. Michel Faber is de schrijver van Lelieblank, scharlakenrood (Podium). Zijn boek Onderhuids (Under the Skin) werd onlangs verfilmd met Scarlett Johansson als hunkerend ruimtewezen in de hoofdrol. Dit jaar verscheen Fabers, naar eigen zeggen, laatste roman Het boek van wonderlijke nieuwe dingen. In 2011 was Faber Writer in Residence tijdens de eerste editie van City2Cities. De Franse schrijver Thomas Clerc treedt dit jaar in zijn voetsporen. De Vlaamse dichteres Jo Govaerts woonde lange tijd in Krakau en vertelt over haar grote liefde voor de Poolse literatuur en de literaire aantrekkingskracht van de stad Krakau.

 

Cookieinstellingen