Geen Oscar voor filmmakers uit Utrecht

oscar-649298_1280UTRECHT – In Hollywood zijn zondag voor de 87e keer de Oscars uitgereikt. Job, Joris en Marieke, filmmakers uit Utrecht, waren genomineerd, maar zijn zonder Oscar huiswaarts gekeerd. 

Zij waren genomineerd voor een Oscar voor hun film A single life in de categorie korte animatiefilms. Het filmpje, aldus Job Roggeveen, gaat over over tijdreizen en in feite over de eigen sterfelijkheid. Het drietal kijkt niettemin terug op een mooie ervaring. “Natuurlijk zijn we teleurgesteld”, vertelde Roggeveen gelijk na de uitreiking. “Maar ook een beetje opgelucht; we zijn vanaf november bezig met de Oscars. Dat geeft veel druk. Nu deze van ons is afgevallen, komt er heel veel energie vrij om met nieuwe dingen aan de slag te gaan.”

Animatiestudio

Roggeveen en collega’s Joris Oprins en Marieke Blaauw, die oorspronkelijk zijn opgeleid voor productieontwerper aan de Design Academy in Eindhoven, kunnen niet lang stil staan bij hun verlies. Er ligt veel werk te wachten in de eigen animatiestudio. Het trio maakte onder meer de clip bij de hit Ik neem je mee van Gers Pardoel. En onlangs zijn ze ingehuurd door de organisatie van de Utrechtse start van de Tour de France voor het maken van een promotiefilmpje. We kunnen nog veel van het drietal verwachten.

Cookieinstellingen