FC Utrecht versterkt zich met Noa Dundas

31 jul , 12:10 Sport
noa dundas
Noa Dundas komt naar FC Utrecht. De 20-jarige verdediger annex middenvelder komt over van FC Basel en tekent voor drie seizoenen. Dundas zal in eerste instantie aansluiten bij Jong FC Utrecht.
De in Nederland geboren Dundas komt op twaalfjarige leeftijd in de opleiding van Excelsior terecht. Hij doorloopt alle jeugdelftallen van de Kralingers en debuteert op zeventienjarige elftal in het eerste elftal, dat onder leiding staat van trainer Marinus Dijkhuizen. Uiteindelijk komt de tiener tot drie optredens in de hoofdmacht van de Rotterdammers.
Zijn ontwikkeling blijft niet onopgemerkt. De Zwitserse topclub FC Basel pikt hem in de winter van 2022 op. Daar speelt Dundas 61 wedstrijden in de beloftenploeg. Hij is een vaste waarde in de Promotion League, waar hij als middenvelder én centrale verdediger in actie komt. Nu kiest hij voor een terugkeer naar Nederland.
“Noa is een multifunctionele speler, die achterin en op het middenveld kan spelen”, weet Technisch Manager Tim Gilissen. “Een speler met interessante voorwaarden. Hij is op jonge leeftijd naar het buitenland vertrokken. We zijn hem in die periode blijven volgen. Nu was er een kans om hem terug naar Nederland te halen. Hij sluit aan bij Jong FC Utrecht om van daaruit zijn ontwikkeling binnen de club te gaan maken.”