Sudente Laura Cromzigt wint met bachelorscriptie twee prijzen

Win win situatie voor Laura
Win win situatie voor Laura
Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Studente Kunstmatige Intelligentie Laura Cromzigt heeft op de Student Research Conference de publieksprijs en de hoofdprijs gewonnen in de categorie taal, cultuur en recht. De scriptie met de titel Strawson’s take on responsibility applied to AI zal nu worden gepubliceerd in het Student Undergraduate Research E-journal (SURE!).

Winnares Laura met haar twee prijzen

Er waren 7 inzendingen van de Universiteit Utrecht geselecteerd, 3 in de categorie Taal, cultuur & recht en 4 voor de posterpresentaties. Tijdens de jaarlijkse conferentie beoordeelde een jury per categorie welke student in aanmerking kwam voor de hoofdprijs van 1.000 euro en wie de winnaar was van 500 euro voor de beste posterpresentatie.

Vervolgens gaven de student met het beste onderzoek, de student met de beste beschrijving van de maatschappelijke impact van het onderzoek, de beste presentator en de beste poster een pitch over de maatschappelijke impact van hun onderzoek. Het publiek bepaalde op basis hiervan de winnaar van de publieksprijs van 750 euro.

Deelname aan de Student Research Conference is voor studenten bijzonder interessant. Hun paper wordt gereviewd door hoogleraren en als ze geselecteerd worden, wordt hun onderzoek gepubliceerd en komt zo beschikbaar voor een grote doelgroep.

Bron: Universiteit Utrecht

Cookieinstellingen