Utrecht biedt meeste kans op baan op WO-niveau

Foto: CC0 Public Domain

PROVINCIE UTRECHT – Er zijn nauwelijks vacatures op niveau voor mensen met een wetenschappelijke opleiding. De provincie Utrecht biedt nog de meeste kansen voor academici, blijkt uit onderzoek van vacature-zoekmachine Adzuna. Dit meldt RTV Utrecht.

Adzuna verzamelt naar eigen zeggen vacatures van meer dan 170 bronnen. Voor het onderzoek werden meer dan 200.000 vacatures in heel Nederland geanalyseerd. De cijfers van Adzuna betekenen dat het voor mensen met een universitaire bul moeilijker is om aan werk op hun niveau te komen dan voor mensen met een hbo-diploma.

In Utrecht is volgens de onderzoekers 8,1 procent van de lokale vacatures gericht op werkzoekenden met een diploma van het wetenschappelijk onderwijs. Landelijk ligt het percentage op 5,7 procent. Hbo’ers die een baan zoeken hebben meer keus. Vacatures in de provincie Utrecht maken 28,3 procent van het aanbod uit (landelijk 24,2 procent). Vergeleken met andere provincies doet Utrecht het nog redelijk. In Friesland vraagt slechts 2,3 procent van de vacatures een wetenschappelijk werk- en denkniveau.

Bron: rtvutrecht.nl

 

Cookieinstellingen