Hogeschool en gemeente Utrecht werken samen aan ‘de stad van morgen’

Foto: Hogeschool Utrecht

UTRECHT – Hoe ziet de stad van morgen eruit? Als opleider van professionals voor die stad van morgen wierp Hogeschool Utrecht (HU) een blik in de toekomst tijdens de feestelijke opening van het collegejaar 2016-2017.

Hoe Utrecht er in de toekomst uit zou kunnen zien? Wel, went u daar alvast maar aan: dan eten we duurzame (vegetarische) hotdogs, zeewierburgers, meelwormen en sprinkhanen. U gaat anders om met uw energie. Als u een smoothie wil bijvoorbeeld, dan dient u de energie voor de blender zelf op te wekken op een hometrainer. Slim, niet waar? U gaat verticaal tuinieren en 3D printen, en u bekijkt uw omgeving door futuristisch ogende brillen…

Meer dan een voorproefje is het niet. Het zijn voorbeelden die getoond werden tijdens het HU-Festival De Stad van Morgen dat voorafging aan de jaaropening in TivoliVredenburg waar  zo’n 850 genodigden getuige waren van het signeren van een impressie van ‘de stad van morgen’. Jan Bogerd, voorzitter College van Bestuur Hogeschool Utrecht en Jeroen Kreijkamp, onderwijswethouder en locoburgemeester van de gemeente Utrecht, ondertekenden een convenant waarbij beide partijen zich committeren tot samenwerken op diverse thema’s, zoals healthy urban living, zelfmanagement, de inclusieve maatschappij, duurzaam bouwen, mobiliteit en energie.

Bogerd is enthousiast over de strategische samenwerking: “De gemeente Utrecht is voor ons een natuurlijke partner om de kwaliteit van samenleven in de stedelijke omgeving te vergroten. Wij geloven erin dat ons onderwijs en onderzoek en de stad elkaar blijvend kunnen versterken.” Ook Kreijkamp toont zich blij met het sluiten van het convenant: “Samen spannen we ons in voor een gezonde en slimme stad. Met dit convenant bekrachtigen we onze gezamenlijke inzet voor Utrecht.” Die gezamenlijke inzet leidde eerder al tot aansprekende resultaten, zoals de pre-bacheloropleiding voor vluchtelingstudenten die Hogeschool Utrecht en de gemeente Utrecht met AFAS Foundation en de stichting voor vluchtelingstudenten UAF opzette.

Bron: HU Utrecht

 

Cookieinstellingen