BETWETER Festival: Utrechts eerste Science Festival

Foto: Universiteit Utrecht

UTRECHT – Op vrijdag 30 september vindt in TivoliVredenburg het gloednieuwe science-festival BETWETER Festival plaats. Voor iedereen die buiten de gebaande paden wil denken met een doorlopend programma van interactieve experimenten, performances, films, lezingen en talkshows.  

Op Betweter, een samenwerking tussen de UU, HKU en UvH, staat de mens centraal. Naast headliners als Jan Jaap van der Wal, Remy van Kesteren en het Broken Brass Ensemble, biedt het festival vooral héél veel Utrechtse topwetenschap. U kunt samen met wetenschappers het lichaam, de psyche en het gedrag van de mens, haar behoeftes en haar verlangens, haar lichte én haar donkere kanten analyseren.

Programma
Natuurlijk is er veel aandacht voor het onderzoek van UU-wetenschappers. Zo geeft moleculair bioloog dr. Marc van Mil een minicollege over DNA, duikt criminoloog prof.dr. Dina Siegel in de gangstercultuur en zal ontwikkelingspsycholoog dr. Sander Thomaes alles vertellen over narcisme. Verder zijn er bijzondere ontmoetingen tussen kunstenaars en wetenschappers, en onderzoeken we in twee Science Cafés de menselijke seksualiteit en ons digitale bestaan.

Maar er valt ook genoeg te ondernemen op BETWETER. Zo kunt u uw hoogtevrees overwinnen in de VR-experience Para Parachute, laat u uw gedachten de vrije loop in de Filosofische Darkroom, of danst u tot in de late uurtjes op de opzwepende beats van het Broken Brass Ensemble.

Voor maar 10 euro koopt u een kaartje voor een avond vol cutting-edge wetenschap en cultuur. Voor een up-to-date programmaoverzicht kunt u terecht op www.betweterfestival.nl.

Datum: Vrijdag 30 september 2016 | Tijd: 19.30 – 01.00 uur | Locatie: meerdere zalen in TivoliVredenburg | Tickets: 10 euro via TivoliVredenburg. 

Cookieinstellingen