Utrechtse studenten leren jongeren beter rekenen met games

Foto: HKU.nl

UTRECHT – Studenten van HKU Games en Interactie en ROC Midden Nederland werken in één weekend samen met game developers en onderwijsexperts op het gebied van rekenen en wiskunde aan games waar jongeren beter van gaan rekenen. Op het Creative College in Utrecht bedenken zij van 3 tot en met 5 juni creatieve en speelse oplossingen omtrent het thema Math: The Final Countdown.

Rekenen en wiskunde zijn essentiële vaardigheden, maar veel jongeren vinden deze vakken niet leuk en ervaren het als ’te moeilijk’. Ze zijn daardoor minder gemotiveerd en raken achterop met de lesstof. Tijdens het weekend van 3 tot en met 5 juni bedenken de betrokkenen in korte tijd gametoepassingen die jongeren rekenvaardigheden aanleren in een voor hen aansprekende context.

Game jam
Een sessie waarbij je in korte tijd game(-prototypes) ontwikkelt, staat bekend als een ‘game jam’ en dwingt de deelnemers om snel creatieve ideeën te bedenken, te testen en te verbeteren. De Utrechtse wethouder Jeroen Kreijkamp (Onderwijs) opent de game jam op vrijdag 3 juni 16.00 uur op het Creative College (ROC Midden Nederland, Brandenburchdreef 20 in Utrecht). Leontien Kragten, strategisch onderwijspartner van ROC Midden Nederland, inspireert de teams vervolgens vanuit haar ervaringen als onderwijspionier. Op zondagmiddag om 17.00 uur maakt de jury bekend welke game-prototype wint. De makers van de beste concepten mogen in het najaar in Florence hun game presenteren.

JamToday
De game jam is georganiseerd door JamToday, een Europees netwerk gewijd aan het organiseren van applied of toegepaste game jams. Het netwerk brengt creatieve clusters, game studios, educatie- en onderzoeksinstellingen, overheidsinstellingen en potentiele opdrachtgevers en uitgevers bij elkaar om zo de kans op kennisuitwisseling binnen sectoren te vergroten. Elk jaar maakt JamToday door heel Europa game jams mogelijk die gericht zijn op relevante maatschappelijke thema’s. Math: the Final Countdown is de derde en laatste editie.

JamToday Utrecht wordt georganiseerd door Dutch Game Garden (DGG), HKU, Gemeente Utrecht, ROC Midden-Nederland, Uitgeverij Deviant en Globe College. JamToday wordt gefinancierd door de Europese Commissie.

Cookieinstellingen