Hoe authentiek zijn wij eigenlijk?

Foto: Wikimedia, Public Domain

UTRECHT – Iedereen is uniek en wil dat graag zijn. Aan de andere kant doen we er alles aan om bij de groep te horen. Wij identificeren ons met de muziek en het gedachtengoed van popidolen en creëren net als beroemdheden een eigen face-to-duckface imago op social media. Hoe authentiek zijn we in dit krachtenspel nog?

Niet langer bepaalt religie, afkomst of status alleen je identiteit, het zijn nu ook films, series, boeken en muziek. Mensen zijn beïnvloedbaar en veranderlijk, maar zoeken ook authenticiteit. Gaat dat samen? Kun je jezelf vormen, terwijl je ook gevormd wordt? Volgens dr. Dan Hassler-Forest (Media – en cultuurwetenschappen, UU) is identiteit een lege huls die je naar believen kunt vullen. Maar zijn we dan nog authentiek?

Afbeelding.aspxIn de voorjaarsserie ‘Identiteit onbekend’ van Studium Generale Utrecht komt elke woensdag van 10 februari tot en met 16 maart een spreker aan het woord die elk vanuit een bepaalde invalshoek het gebied van identiteitsvorming benadert. Dr. Dan Hassler-Forest trapt morgen om 13.00 uur af met ‘Iedereen beroemd’, een Nederlandstalige lezing over imagovorming.

Locatie: Boothzaal Universiteitsbibliotheek, Heidelberglaan 3, Utrecht  |  Datum: woensdag 10 februari 2016  |  Tijd: 13.00 tot 14.00 uur  |  Entree: gratis, aanmelding niet nodig

 

Cookieinstellingen