Vincent studeert af op zijn Flex-Appeal

UTRECHT – Binnenkort kunnen zo’n 700 Randstad-medewerkers bij de Amsterdam ArenA aan de slag met Flex-Appeal dankzij een door HU-studenten ontwikkelde app die de communicatie tussen studenten op zoek naar een bijbaan en het uitzendbureau aanzienlijk zal verbeteren. 

Ruim de helft van de jongeren heeft een bijbaantje, waarbij de communicatie vaak via WhatsApp- of Facebook-groepen, telefoon of e-mail verloopt. Communicatie die vaak stroef verloopt en veel tijd vraagt, bijvoorbeeld als er een wijziging is in de planning of diensten geruild moeten worden. De Flex-Appeal-app brengt alle medewerkers samen op een centraal platform voor alle zaken rondom de bijbaan. In de virtuele kantine kunnen medewerkers onderling publieke berichten uitwisselen, waarop iedereen kan high-fiven of reageren. In besloten groepen ‘Kassa’ of ‘Vulploeg’ communiceren medewerkers alleen over hun eigen onderwerpen. Dankzij koppelingen met planningsprogramma’s kan een student het laatste rooster raadplegen.

Start up

Vincent de Wit, vierdejaars student Business IT & Management bij Hogeschool Utrecht, is één van de oprichters van Flex-Appeal. Hij en zijn companen vonden bij StudentsInc een werkplek en konden in de community terecht met allerlei vragen. “Dat is het voordeel van een brede groep mensen waarin veel disciplines vertegenwoordigd zijn; krachten worden gebundeld. Je kunt er terecht met allerlei vragen en er is altijd wel iemand die er iets van weet. Zo kwamen we uiteindelijk uit bij een designer die onze website heeft ontworpen”, vertelt De Wit.

Afstuderen op je eigen bedrijf
Bij StudentsInc kun je ook afstuderen op je eigen bedrijf en dat is precies wat Vincent de Wit gaat doen: “Ik doe dan onderzoek naar hoe we medewerkers meer kunnen betrekken bij een bedrijf en bedrijfsprocessen”. De Wit staat op het punt te vertrekken naar San Francisco om daar een beurs te bezoeken waar alle grote software en applicatiebedrijven zijn vertegenwoordigd. De reis is een prijs die de oprichters van Flex Appeal hebben gewonnen in een wedstrijd. De combinatie van een bedrijf hebben en studeren, is lastig. erkent hij: “Maar het is ook gewoon een kwestie van prioriteiten stellen.”

Bron: HU.nl

 

Cookieinstellingen