OMG! Een drone!

Foto: Björn, CC BY 2.0

UTRECHT – Straks weten we niet beter. Maar nu, waan je je – bij het zien van een drone – nog ergens op een andere planeet. Dat geldt niet voor Henny Ram, audiovisueel medewerker aan de Universiteit Utrecht. Hij maakt samen met professionele dronevliegers John van Engelenburg en zijn zoon Thom aan een lustrumproject. 

De drone vloog rond in de Uithof voor het maken van filmbeelden in verschillende universitaire gebouwen. De opnamen zijn bestemd voor een documentaire over alle faculteiten van de Universiteit Utrecht. De filmpjes worden voor het eerst vertoond tijdens de lustrumfestiviteiten in maart 2016 als de universiteit haar 380ste verjaardag viert. Later dat jaar volgt een langere documentaire.

Foto: DUB.uu.nl
Foto: DUB.uu.nl

Het Koningsbergergebouw en het David de Wiedgebouw zijn vrijdagochtend vanuit de lucht op film gezet. Andere gebouwen in De Uithof die de naam van een hoogleraar dragen, komen ook nog aan de beurt. De beelden worden gemaakt met een GoPro-camera die is bevestigd aan een drone. De beelden maken onderdeel uit van korte documentaires over alle faculteiten van de Universiteit Utrecht. In de film komen onder meer de decanen aan het woord en wordt duidelijk wie de hoogleraar is naar wie het gebouw is vernoemd.

 

Cookieinstellingen