Zeven jonge wetenschappers naar Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars

Albert Einstein (1879-1955) geldt onder wetenschappers als een legende
Albert Einstein (1879-1955) geldt onder wetenschappers als een legende
Foto: WikiCommons

UTRECHT – De Lindau Foundation brengt jaarlijks dertig Nobelprijswinnaars met vijfhonderd jonge wetenschappelijke talenten uit meer dan vijftig landen bij elkaar voor een zesdaagse ontmoeting. Voor Nederland zijn zeven kandidaten door de KNAW voorgedragen en door de Raad voor de Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars geselecteerd. De 65ste editie – een interdisciplinaire ronde – vindt plaats van 28 juni tot 3 juli 2015.

3cec1ac2-04d6-4427-b46b-d3f7c1b0c8c8

De jonge wetenschappers ontmoeten tijdens de Lindau Ontmoetingsdagen winnaars van de Nobelprijs voor fysiologie of geneeskunde, de Nobelprijs voor chemie en de Nobelprijs voor natuurkunde. Op het programma staan lezingen van de Nobelprijswinnaars, plenaire discussies, thematische workshops en diverse sociale evenementen. Onder de jonge wetenschappers zijn zeven Nederlandse toptalenten, waaronder twee verbonden zijn aan instellingen in Utrecht. De uitverkorenen zijn:

  • Bernard van Heck, Universiteit Leiden
  • Marloes Henckens, Radboudumc
  • Bas Hensen, TU Delft
  • Pieter-Bart Peters, Universiteit Utrecht
  • Andreas Reiserer, TU Delft
  • Anneline te Riele, UMC Utrecht
  • Gijsbert Werner, Vrije Universiteit

De Lindau Ontmoetingsdagen hebben als doel het overdragen van kennis tussen generaties wetenschappers, het versterken van internationale netwerken en het inspireren van zowel jonge wetenschappers als Nobelprijswinnaars. Afwisselend staan de vakgebieden chemie, natuurkunde en geneeskunde / fysiologie centraal. In 2004 is gestart met een tweejaarlijkse ontmoeting in de economische wetenschappen. De Raad voor de Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars organiseert de dagen sinds 1951. De KNAW participeert sinds 2008.

Cookieinstellingen