Universiteit en Hogeschool Utrecht roepen studenten op om ‘grietenpresentatie’ te vernietigen

Foto: Ramon Mosterd
Foto: Ramon Mosterd
Foto: Toerisme Utrecht

Het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht roepen iedereen die in het bezit is van een zogenoemde ‘grietenpresentatie’ op om die te vernietigen. Alle studenten van de UU en HU ontvingen dat dringende verzoek gisteren via de email.

In de afgelopen weken was er veel te doen over meerdere lijsten die gemaakt en verspreid zijn met de naam, persoons- en contactgegevens van diverse Utrechtse vrouwelijke studenten. Zoals de UU en HU al eerder al heben aangegeven heeft het verspreiden van zulke lijsten ingrijpende gevolgen voor de getroffen studenten.
De slachtoffers hebben de Colleges van Bestuur van de Hogeschool Utrecht en Universiteit Utrecht gevraagd om hun oproep te delen om die lijsten te verwijderen. Zowel de HU als de UU laten weten dat ze het vanzelfsprekend vinden dat ze aan die vraag gehoor geven. De advocaten van de slachtoffers wijzen erop dat het in bezit hebben van de lijst(en) strafbaar is. Ook als je de lijst(en) ongevraagd ontvangen hebt en vervolgens niet hebt verspreid. Wie de lijst niet verwijdert zou vervolging riskeren.
.

Cookieinstellingen