Nova de Hoo winnaar Gouden Mus 2024

jun 17 , 14:49 Kunst & Cultuur
stripprijs
Tijdens de tweede editie van stripfestival de Utrechtse MUS is de Gouden Mus, de prijs voor de beste aanvlieger van de stripwereld, uitgereikt aan Nova de Hoo.
Uit de vele inzendingen heeft de jury een selectie gemaakt van vier tekenaars, Wilbert van der Steen, Sarah Pannekoek, Ron Schuijt en Nova de Hoo. Nova de Hoo werd unaniem als winnaar uitgeroepen. De jury bestond dit jaar uit oud Gouden Mus-winnaar Bob op 't Land, stripmaker des vaderlands Jan Vriends, winnares van de stripschapsprijs Wilma van den Bosch en nestor van de Utrechtse strip Albo Helm.
De gouden Mus, dit jaar gemaakt door oud winnaar Bob op 't Land, werd aan het eind van de markt op het podium overhandigd aan Nova de Hoo.
Uit het juryrapport:
In 'Middag, Aand, Oggend' vertelt Nova de Hoo een heftig verhaal. Haar pagina's hebben leven, beweging en zijn met een zwierige trefzekerheid neergezet waar we jaloers van worden. Als lezer wordt je meegevoerd. We willen dit verhaal als dik boek. Méér. Nova de Hoo staat aan het begin van wat een mooie carrière mag gaan worden.
Op de MUS (Markt Unieke Stripmaker) konden stripliefhebbers hun hart ophalen, er waren diverse workshops te volgen voor jong en oud, een leeshoek en de prachtige grote hal van de bibliotheek Neude was knus ingericht als markthal, met meer dan dertig stripmakers uit Utrecht, heel Nederland en België die hun eigen werk presenteerden en verkochten. De Utrechtse MUS is een initiatief van de stripmakers Daan Landwehr Johan, Rob van Barneveld en Danibal en ze kijken al uit naar de volgende editie.