Heropening van oefenstudio's en concerten bij dB's

jul 01 , 12:09 Kunst & Cultuur
unnamed19
dB's kondigt aan dat het weer beperkt open gaat en de eerste stappen zet naar een volledige heropening. Vanaf maandag 1 juli kunnen bands weer gebruikmaken van de oefenstudio's en kunnen muziekliefhebbers genieten van concerten aan de Vlampijpstraat 63. Vanwege brandveiligheidsvoorschriften kunnen deze activiteiten echter nog niet gelijktijdig plaatsvinden. Het draaien van de reguliere horeca is helaas nog niet mogelijk.
Er zijn tien oefenstudio's gereed voor gebruik. Wat kan men verwachten? Een goed geïsoleerde oefenruimte met kwaliteitsapparatuur. De bands die wekelijks oefenden, zijn al ingepland. Het boekingssysteem wordt z.s.m. opengezet voor andere geïnteresseerden die willen oefenen in de oefenruimtes. De oefenruimtes zijn alleen beschikbaar wanneer er geen concerten gepland staan, wat zowel doordeweeks als in het weekend kan voorkomen. Om aan de verwachte vraag te voldoen, worden boekingen altijd in blokken van drie uur aangeboden. De vloer, verlichting, elektra en ventilatie zijn nog erg geïmproviseerd en worden later verbeterd. Aangezien er nog geen horeca gedraaid wordt, worden enkel koffie en thee geserveerd. Parkeren op ons terrein is voorlopig nog niet mogelijk i.v.m. de bouwwerkzaamheden, maar na 11:00 kunnen muzikanten hun auto of bus kwijt op de Vlampijpstraat of in nabij gelegen straten.
Online boeken
Overdag is dB's beperkt bereikbaar omdat ze nog volop bezig zijn met bouwwerkzaamheden. Daarom wordt iedereen verzocht om online te boeken via de website. 's Avonds is men wél telefonisch bereikbaar voor boekingen en overige vragen.
Concerten en Horeca
De concertzaal bij dB's is klaar voor gebruik, hoewel er nog wat afwerking nodig is. Voor de bar is het nog even improviseren. Op dit moment mag er alleen drank verkocht worden in de zaal. Het is niet toegestaan om drank mee te nemen naar de toekomstige caféruimte of het terras, aangezien deze ruimtes nog niet onder de tijdelijke vergunning vallen. Roots Rock Kitchen kan pas openen zodra de caféruimte door de brandweer is goedgekeurd. Zodra alles is goedgekeurd, kunnen het café, het terras en Roots Rock Kitchen open.
Toekomstige Plannen
In de komende weken verwacht dB's nog zeven oefenstudio's op de begane grond af te ronden en toe te voegen aan de beschikbare ruimtes van dB's. Op termijn hoopt men ook repetities mogelijk te maken tijdens concerten, zodra dB's aan alle brandveiligheidseisen voldoen.
Open Dag op 7 juli
Iedereen wordt uitgenodigd voor de Open Dag op 7 juli. Dit is een gelegenheid om te zien wat er allemaal gaande is bij dB's en om de nieuwe faciliteiten te verkennen.
13 & 14 juli: dB’s Weekender Festival
Op zaterdag 13 en zondag 14 juli wordt de bouwplaats getransformeerd tot een festivalterrein waar bands die dB's een warm hart toedraagt zullen optreden.
Hoewel het programma nog wordt samengesteld, zijn HANG YOUTH, HALLO VENRAY en SPINVIS bevestigd voor zaterdag. Op zondag 14 juli zullen de COSMIC PSYCHOS en RUDEBOY PLAYS UDS feat. DJ DNA het festival afsluiten. Reguliere dagtickets zijn te koop voor 35 euro en weekendtickets voor 50 euro. Bezoekers kunnen eventueel een extra donatie doen bij de aankoop van een ticket, waarvan de opbrengsten volledig worden geïnvesteerd in bouwmaterialen.