Adviescommissie stelt voor om subsidie Tweetakt en Nederlands Film Festival te schrappen

jun 06 , 14:28 Kunst & Cultuur
no money 2070384 1280
De Adviescommissie Cultuurnota 2025-2028 heeft het Utrechts college geadviseerd om de subsidie aan het Nederlandse Film Festival en Stichting Tweetakt stop te zetten. Beide organisaties protesteren tegen deze beslissing.
Stichting Tweetakt protesteert tegen het advies van de adviescommissie cultuurnota 2025-2028 van de gemeente Utrecht om de subsidieaanvraag voor het cultuurplan 2025-2028 af te wijzen. Volgens voorzitter van de Raad van Toezicht van Tweetakt Paul Broekhof komt, als het college dit advies overneemt, daarmee een einde aan de ruim 20-jarige samenwerking tussen de gemeente Utrecht en het Festival Tweetakt, dat in 2002 op initiatief van het gemeentebestuur naar Utrecht verhuisde.
laat weten stomverbaasd te zijn door dit advies. 'Ruim vier decennia is het Nederlands Film Festival geworteld en gegroeid in Utrecht. De waarde van het festival voor de stad is onverminderd groot.' Het Nederlands Film Festival is volgens de organisatie een van de grootste Utrechtse festivals en trekt jaarlijks circa 90.000 bezoeken en is op bijna 30 locaties in de stad te beleven.
Het college laat in een brief aan de gemeenteraad weten dat als het college vaststelt dat de adviezen van de adviescommissie conform de door de raad vastgestelde kaders zijn opgesteld, de adviezen zullen worden overgenomen.