(Re)Inventing Nature in FOTODOK

Foto: Fotodok

Internationale fotografen en beeldmakers verkennen in de tentoonstelling (Re)Inventing Nature de veranderende relatie tussen mens, natuur en technologie van 3 maart t/m 23 april 2017 in FOTODOK.

Een geliefd huisdier is te klonen, bejaarden krijgen gezelschap van robots, lichamelijke gebreken worden verholpen door implantaten en veel mensen zien meer digitale landschappen in games dan echte bossen. Deze technische revoluties hebben een effect op onze verhouding tot de natuur. In de tentoonstelling delen fotografen en beeldmakers hun zoektocht naar een nieuwe omgang met natuur.



(Re)Inventing Nature biedt plek aan de wetenschappelijke zoektocht naar toekomstbestendige oplossingen en andere vormen van natuurbeleving zoals videogames en Virtual Reality. Een groeiend deel van ons leven speelt zich af in de virtuele wereld. Sommige vrienden zie je vaker digitaal dan in het echte leven. Schermen, simulaties en digitale versies van de werkelijkheid zijn overal: in ons werk, vrije tijd en ons sociale leven. Welke invloed hebben deze werelden op onze perceptie van de fysieke wereld?



Curator Rob Wetzer: “Door alle technologie om ons heen lijken we ook steeds verder van de natuur af te staan. Maar wat nou als we in techniek niet meer de oorzaak zien van onze problemen, maar daarin juist op zoek gaan naar oplossingen? (Re)Inventing Nature presenteert een optimistische aanzet voor een nieuw natuurbeeld. Niet terug naar de natuur, maar vooruit.”



Gedurende de tentoonstelling t/m 23 april zijn er diverse activiteiten en lezingen rond de thema’s van (Re)Inventing Nature. Meer hierover op www.fotodok.org en de Facebook van FOTODOK

Cookieinstellingen