Muzikale solovoorstelling Nijntje op de Fiets in première

Foto: Ruud Tuithof

UTRECHT – Op zondag 15 januari gaat in het Centraal Museum in Utrecht de muzikale solovoorstelling Nijntje op de fiets in première. Vanaf september is de voorstelling van actrice en zangeres Femke Hermans te zien in de Nederlandse theaters, als onderdeel van het Prentenboekjes Festival. Het Nijntje Museum in Utrecht organiseert binnenkort een voorpremière.

Voorpremière in Nijntje Museum                                                                           Foto: Ruud Tuithof

Nijntje op de fiets is geïnspireerd op de boeken van Dick Bruna, die vaker naar de theaters zijn gebracht in de vorm van musicals of een vertelvoorstelling. In deze solovoorstelling neemt Femke Hermans de kinderen mee in het verhaal van Nijntje die op pad gaat. Ze fietst naar het bos, de boerderij, de speeltuin en het strand en logeert bij opa en oma Pluis. Nijntje op de fiets is de vierde kleinezalenproductie van Klein Amsterdam Producties. De afgelopen jaren maakten zij voorstellingen van de kinderboeken Dikkie Dik en de taart, Ik zou wel een kindje lusten en Gonnie & vriendjes.

Femke Hermans is actrice en singer-songwriter. Ze speelde in de jeugdtheaterproducties Mr Finney en Dribbel van Theater Terra, waarmee ze een tournee van zes maanden door Noord-Amerika maakte.

Bron: Telegraaf.nl

Cookieinstellingen