Asaf Avidan voor exclusief optreden in Nacht van de Poëzie

Asaf Avidan
Asaf Avidan
Foto: Facebook (screenshot)

UTRECHT – Op zaterdag 17 september maken vele dichters weer hun opwachting in de 34e editie van de Nacht van de Poëzie in TivoliVredenburg. Hun voordrachten worden afgewisseld met diverse entr’actes. Absolute blikvanger zal daarbij het solo-optreden zijn van de Israëlische singer-songwriter Asaf Avidan, die exclusief voor dit evenement naar Nederland komt voordat hij start met zijn Europese tour.

De in 1980 in Jeruzalem geboren Asaf Avidan bracht, als zoon van diplomaten voor het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken, zijn kinderjaren door op Jamaica. In 2006 richtte hij de band Asaf Avidan & The Mojos op. Hij wordt met zijn rauwe, hypnotiserende stem, die doet denken aan een mix van Janis Joplin, Robert Plant en Jeff Buckley, een unicum in de huidige folk/rock scene genoemd. Twintig miljoen keer werd zijn wereldhit ‘Reckoning song (One Day)’ op YouTube beluisterd. De clubremix zelfs 182 miljoen keer!

In 2012 werd hij ook in Nederland en Vlaanderen bekend nadat de Duitse house- en techno-dj Wankelmut (Jacob Dilßner) een remix-versie maakte van het nummer The reckoning. De remix One day / Reckoning song (Wankelmut rmx) genaamd, werd een nummer 1-hit in de Nederlandse Single Top 100, de Nederlandse Top 40 en in de Vlaamse Ultratop 50. Ook in Duitsland en Wallonië werd de single een nummer 1-hit.

Sinds de remix van ‘The Reckoning Song’ wekenlang de internationale hitlijsten domineerde, verschenen meerdere albums en tourde Avidan de hele wereld over met zijn indrukwekkende solo-performance. Zijn optreden is met het ene na het andere instrument één grote hypnotiserende combinatie van folk, jazz, bluesrock en elektronische invloeden, of zoals iemand zo fraai formuleerde ‘een muzikale openhartoperatie waarin Avidan zijn ziel en zaligheid blootlegt’.

Informatie en kaartverkoop, zie: nachtvandepoezie.nl

 

 

Cookieinstellingen