Nieuwe fontein in Catharijneslingel

Foto: Pixabay

Op vrijdag 31 maart om 17.00 uur zal een nieuwe fontein in werking worden gesteld in het nieuwe deel van de Catharijnesingel, nabij het Paardenveld en de hoek van de Amsterdamsestraatweg. Wethouder Kees Geldof (Openbare Ruimte) zal de officiƫle handeling verrichten, samen met Ronald Trum en Brigit Mak die de bewonersgroep vertegenwoordigen.

‘Bewoners van Wijk C en Pijlsweerd en de werkgroep Directe Voorzieningen hebben een belangrijke rol gespeeld bij de komst van de fontein,’ zegt wethouder Kees Geldof. ‘De zeer betrokken buurtbewoners kwamen met dit mooie idee, en geven daarmee de Catharijnesingel een tweede fontein en nog meer allure. Een aantal jaren geleden werd de eerste fontein geplaatst nabij de Bleekstraat, ook op initiatief van de werkgroep.’

Ook wordt in dit deel een aantal bomen geplaatst, die elders in de stad moesten wijken, onder meer bij werkzaamheden voor de Uithoflijn. Zo worden er acht watercipressen geplant aan de zijde van de Weerdsingel en komen drie lindebomen bij de nieuwe Paardenveldbrug. Deze bomen dienen als eerste aanzet voor de aanleg van het Paardenveldpark. In het nieuwe park opent diezelfde middag ook pop-up restaurant ROOST aan de Singel haar deuren. Het binnenstadskoor Grachtensmart zal de ingebruikname van de fontein luister bij zetten.

Cookieinstellingen