Utrechtse Introductie Tijd 2015 gaat van start

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Maandag 10 augustus 2015 gaat de 18e editie van de Utrechtse Introductie Tijd (UIT) van start. Gedurende vier dagen leren meer dan 3600 nieuwe studenten Utrecht kennen op het gebied van sport, cultuur, studentenorganisaties, horeca, feestjes en nog veel meer.

Tijdens de vier dagen zullen de UITlopers in groepjes van 15 personen onder begeleiding van twee mentoren een uitgebreid programma krijgen. Door de overstap van de tent op het University College Utrecht naar TivoliVredenburg als locatie voor de opening en avondfeesten, kan de UIT met 200 deelnemers groeien dit jaar. Hieronder staan een aantal hoogtepunten gedurende de week. Het volledige programma is op de website van de Utrechtse Introductie Tijd te vinden.

Programma

MAANDAG | Opening van de UIT 2015 om 09:30 uur in TivoliVredenburg met Kees Geldof (Locoburgemeester), Anton Pijpers (college van bestuur UU) en Jan Bogerd (college van bestuur HU) | Aansluitend de openingslunch in het Wilhelminapark (van 11:00 tot 14:00 uur) waar de UITlopers hun mentoren ontmoeten | Hop On Hop UIT op vier verschillende locaties in de stad van 12:30 tot 17:00 uur. De locaties zijn: het Domplein, de Neude, het Lepelenburg en het Universiteitsmuseum. Er rijden 5 Engelse dubbeldekkers door Utrecht om een leuke rit tussen de pleinen aan te bieden.

DINSDAG | Workshops tussen 10:30 tot 12:30 uur, met onder andere: Bodypaint (Oudegracht 64), Vuurspuwen (Lucasbolwerk 16) en Abseilen (Janskerkhof 14) | Utrecht Playground in het Griftpark van 12:30 tot 15:15 uur, met onder andere een 50 meter lange stormbaan, karakteristieke Volkswagen T1 DJ-booth, bungeevoetbal en een waterslide | UITalks en Debat op Janskerkhof (15:30 tot 17:15 uur). Met gastsprekers van het online journalistiek platform De Correspondent: Dimitri Tokmetzis (Data & Transparantie), Maite Vermeulen (Conflict & Ontwikkeling) en Jesse Frederik (Economie).

WOENSDAG | Duurzame lunch tussen 11:00 en 13:00 uur in de Botanische Tuinen. Aansluitend het Student Event van 12:00 tot 17:00 uur met onder andere demonstratie van de brandweer en een stand van ASUS waar deelnemers over water kunnen lopen.

DONDERDAG |Het UITfestival van 12:00 tot 19:00 uur in het Griftpark. Hier zijn meerdere podia, levend Zwerkbal, schminken, wakeboarden en een grote chillplek ‘Home in the Woods’.

Avondfeesten

Ook zijn er op maandag-, woensdag- en donderdagavond van 19:30 tot 23:00 uur avondfeesten in TivoliVredenburg in de thema’s ‘Into the Forest’, ‘Into the Sea’ en ‘Into the Galaxy’ |Verkoop van petten en brillen voor het goede doelKlimmuurUIT FestivalBestuur van de UIT 2015UIT Festival Duurzaamheid. De Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en de organisatie van de UIT vinden het belangrijk bewustzijn voor duurzaamheid te creëren bij nieuwe studenten. De UIT is aangesloten bij Duurzame Evenementen Utrecht. Door elk jaar stappen te maken, wordt het evenement steeds duurzamer. Dit jaar lopen alle medewerkers in duurzame shirts en truien. Verder zijn de UITtasjes van duurzaam JUCO (jute en katoen) gemaakt, wordt afval gescheiden en is er op woensdag een duurzame lunch. Daarnaast is een groot deel van het programmaboekje vervangen door een mobiele app. Ook zitten alle lunches in kratten en wordt er daardoor veel afval bespaard. Ten slotte zijn er op donderdag Afvalbutlers en een energieopwekkende dansvloer. De UIT werkt samen met duurzame initiatieven uit Utrecht, zoals Green Office.

Goed doel

De UIT is trots om te melden dat zij dit jaar weer de samenwerking is aangegaan met LiveBuild. Deze organisatie zet zich in om water-, sanitair- en onderwijsprojecten in Kameroen te realiseren. Tijdens de UIT 2015 wordt door de verkoop van petten en brillen geld ingezameld voor dit goede doel. Ook kunnen deelnemers bij hun inschrijving aangeven dat zij €1,- willen doneren aan LiveBuild.

Utrechtse Introductie Tijd

Al twintig jaar lang worden duizenden nieuwe studenten tijdens de Utrechtse Introductie Tijd (UIT) rondgeleid in en voorgesteld aan alles wat de Domstad rijk is. De UIT 2015 vindt plaats van 10 t/m 13 augustus en wordt georganiseerd in opdracht van de Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht. Ook de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Marnix Academie, Universiteit voor Humanistiek en Thim van der Laan Hogeschool Fysiotherapie zijn partner van de UIT.

 

Cookieinstellingen