Utrecht University School of Economics opent de beurs

Dr. Dirk Gerritsen slaat op de gong om de beurs te openen
Dr. Dirk Gerritsen slaat op de gong om de beurs te openen
Foto: Universiteit Utrecht

UTRECHT – Utrecht University School of Economics (U.S.E) opende op 15 juli 2015 de Amsterdamse effectenbeurs in het kader van een zomercursus Beleggingsleer. Een groep van dertig studenten afkomstig uit achttien verschillende landen volgt de cursus deze maand.

De Utrecht Summerschool is met meer dan 3000 deelnemers de grootste Summerschool van Europa. Deze Summerschool-cursus staat onder leiding van dr. Dirk Gerritsen, Assistent Professor Finance en prof.dr. Arie Buijs (hoogleraar Financiering). Ook is prof.dr. Suzette Viviers van de Universiteit van Stellenbosch (Zuid-Afrika) als gasthoogleraar verbonden aan de Summerschool-cursus.

Diverse invalshoeken

De gongslag past goed in de visie van U.S.E. Deze opleiding bekijkt economische vraagstukken namelijk vanuit ‘a real-world perspective’, ofwel vanuit verschillende maatschappelijke invalshoeken. De combinatie met andere vakgebieden als geografie, recht en sociale wetenschappen helpt studenten om complexe maatschappelijke kwesties goed te begrijpen. Wat zijn bijvoorbeeld de voordelen van de euro als centrale munteenheid in Europa? Hoe maken we de gezondheidszorg betaalbaar? Waarom starten mensen een eigen bedrijf? Zomaar een greep uit een aantal actuele, brede onderwerpen waar Utrechtse economiestudenten zich dagelijks over buigen.

rebo-use-beurs-summerschool

Economische realiteit

Gerritsen legt het nut van deze brede economische focus verder uit: “Doel van the real-world perspective is om studenten te laten beseffen dat economie meer is dan een analyse van cijfers. Economie draait om het gedrag van mensen zoals jij en ik. Menselijk gedrag is niet altijd ‘rationeel’ en markten zijn niet altijd in evenwicht. Dit is bij uitstek zichtbaar op de effectenbeurs. Wij willen onze studenten deze realiteit laten zien. Dit helpt hen om een genuanceerde kijk op sociaal-economische kwesties te ontwikkelen. En dat is waardevol voor hen om straks in de praktijk goed te functioneren.”

Cookieinstellingen