Universiteit Lausanne reikt eredoctoraat uit aan Katharina Boele-Woelki

UTRECHT – De Universeit van Lausanne reikt op 29 mei aanstaande een eredoctoraat uit aan Katharina Boele-Woelki, hoogleraar aan het Molengraaff Instituut voor Privaatrecht van het departement Rechtsgeleerdheid.

Katharina Boele-Woelki, sinds 1995 hoogleraar in Utrecht, verricht onderzoek op het terrein van het internationale en vergelijkende privaatrecht, in het bijzonder het familierecht en het contractenrecht. Zij heeft vergelijkend onderzoek verricht naar echtscheiding, alimentatie tussen ex-echtgenoten, ouderlijke verantwoordelijkheid, de vermogensrechtelijke relatie tussen echtgenoten, polygamie en draagmoederschap. In 2003 heeft zij in Utrecht een multidisciplinaire samenwerking op het terrein van familierelaties met sociologen, economen en pedagogen tot stand gebracht.

Eenvormig en geharmoniseerd

Sinds 2012 is zij lid van de programmaraad van het universitaire focusgebied Dynamics of Youth. Sinds 2013 geeft zij leiding aan de departementale onderzoeksparel Familie en Recht. Haar bijzondere belangstelling gaat uit naar de interactie tussen eenvormig en geharmoniseerd materieel recht en internationaal privaatrecht.

Cookieinstellingen