Studenten HU ontvangen diploma uit handen van minister Dijsselbloem

Foto: Guido van der Burg

UTRECHT/DEN HAAG – Hoe ‘cool’ moet het zijn om je diploma rechtstreeks uit handen te ontvangen van een minister? Kelly van Rooijen en Thijs van Brenk, twee studenten Financial Services Management bij Hogeschool Utrecht, is het overkomen. Zij ontvingen op 16 maart hun Wft-diploma Pensioenen uit handen van Minister Dijsselbloem van Financiën.

De studenten vonden de uitreiking op het ministerie een bijzondere ervaring: “Vooral omdat we als enige hogeschool vertegenwoordigd waren bij deze uitreiking. We waren hiermee de jongste kandidaten, en dat maakt het in mijn ogen extra speciaal. Door deze uitreiking ben ik me ervan bewust geworden dat mijn medestudenten en ik een prestatie hebben geleverd de afgelopen maanden”, vertelt student Kelly van Rooijen. Ze hoopt dat het diploma haar zal helpen in haar verdere carrière. “Een Wft-diploma zet je zeker op de kaart bij werkgevers”, vertelt Thijs van Brenk. De financieel adviseurs kunnen met dit diploma aantonen dat hun vakbekwaamheid op peil is en dat hun klanten kunnen rekenen op een goed financieel advies. Ook Guido van der Burg, FSM-kerndocent en maker van bovenstaande foto, en Joke Berendsen, opleidingsmanager FSM, waren aanwezig bij de uitreiking.

Enige opleiding met ‘pensioencertificaat’

Met het Wft-diploma wordt getoetst of een financieel adviseur beschikt over voldoende kennis en begrip, professioneel gedrag, vaardigheden en competenties om de klant goed van dienst te kunnen zijn. De examens toetsen op onderwerpen als consumptief krediet, hypothecair krediet, levensverzekering en schade. Minister Dijsselbloem zei tijdens de bijeenkomst dat adviseurs en opleidingsinstituten een gezamenlijke verantwoordelijkheid hebben: “Samen tillen ze de kwaliteit van de financiële dienstverlening naar een hoger plan. Daarmee zetten ze het belang van de klant centraal.” Studenten Financial Services Management bij Hogeschool Utrecht kunnen hun Wft-diploma’s al tijdens hun hbo-opleiding behalen, terwijl de meeste financieel adviseurs dat pas doen als ze al aan het werk zijn. Hogeschool Utrecht is daarnaast ook de enige hogeschool waar studenten het certificaat Pensioenen kunnen verwerven.

Bron: Rijksoverheid

Cookieinstellingen